kalorikollen - gratis koll av kalorier på olika livsmedel

Välkommen till kalorikollen!

Kalorikollen är ett projekt som jag driver med ambitionen att få en bättre koll på vad jag äter. En annan anledning är att jag vill hålla mina kunskaper i webbprogrammering och grafisk design vid liv. Jag tycker även att det är intressant med de olika teorierna om vad man bör och inte bör äta. Just nu är jag inne på LCHF kost (Low Carb - High Fat) vilket är stick i stäv mot vad (i alla fall) jag är uppväxt med, vi får se hur det går. Eventuellt kommer jag att blogga om det.

Initialt så kommer jag att bygga ett verktyg för att lätt kunna söka olika livsmedel för att se energifördelningen av protein, kolhydrater, fett, fibrer och alkohol i olika livsmedel. Jag har också ambitionen att presentera vad olika kosters (som till exempel GI, LCHF, ISO och livsmedelsverkets) rekommendationer på energi-intag ska komma ifrån.

Allteftersom jag lär mig mer och mer om det här med kalorier, energiintag, beräkning av ens dagliga kaloriförbrukning (BMR), BMI och energiprocent så kommer jag att skapa sidor om det för att ha det samlat på ett ställe dvs här på Kalorikollen.

Så småningom kommer jag ordna med en sida anpassad för mobila enheter med adressen "mobil.kalorikollen.nu" med ett enklare gränsnitt för att lätt kunna se energifördelningen på olika livsmedel via mobilen.

En idé som jag har är att man som besökare även ska kunna mata in sina egna livsmedel om de saknas i den befintliga databasen.

Vad tycker du? Om du som besökare har nån idé på vad som borde finnas på den här sajten så kan du mejla mig på (ide [at] kalorikollen.nu), är idén intressant och jag har tid (pga att detta sköts på fritiden) så kommer jag att försöka implementera förslagen.

Med vänliga hälsningar
Thomas Kjellander

Mina favoriter

Skapa en lista på dina favorit-livsmedel.

Hjälp